یک عدد مهسوک هستم.

همه روزمره من

یک عدد مهسوک هستم.

همه روزمره من

۲ مطلب در فروردين ۱۴۰۲ ثبت شده است

معمولاً، وزن کردن خود هر روز، می‌تواند باعث ایجاد اضطراب و نگرانی در مورد وضعیت وزنی شما شود و باعث شده به دنبال رژیم‌های بی‌فایده و نامتعارف باشید. همچنین، وزن شما در طول روزها ممکن است برای چند دلیل تغییر کند، مانند میزان آبی که می‌خورید یا میزان فعالیتی که انجام می‌دهید. این تغییرات در وزن شما می‌توانند باعث نگرانی‌های ناپایدار شوند و در نتیجه باعث ناراحتی شما شوند. برای ارزیابی وضعیت وزنی خود، بهتر است که هر هفته یکبار و در شرایط یکسان و با استفاده از یک ترازوی قابل اعتماد و به صورت خالی معده خود را وزن کنید. این باعث می‌شود که بتوانید وزن خود را با دقت اندازه‌گیری کنید و نیاز به نگرانی‌های روزانه نداشته باشید. همچنین برای بررسی وضعیت وزنی بهتر است که از روش‌های دیگری نیز مانند اندازه‌گیری میزان چربی بدن، دور کمر و قد استفاده کنید.

 

آیا واقعا نباید هر روز خود را بکشیم؟

نکته مهمی که در این موضوع باید به آن توجه داشت این است که وزن کردن یا نکردن روزانه خود تنها مربوط به افرادی است که در فرآیند کاهش یا افزایش وزن هستند. به عبارت دیگر افرادی که فعالیت خاصی برای کاهش یا افزایش وزن خود انجام نمی‌دهند، نباید هیچ نگرانی خاصی در این زمینه داشته باشند.

اگر شما رژیم تغذیه خاصی را شروع نکرده‌اید و یا حرکات بدنی و ورزشی خود را با هدف تغییر وزن انجام نمی‌دهید می‌توانید با خیال راحت خود را وزن کنید. البته همانطور که در مقاله بهترین روش وزن کردن خود توضیح داده‌ایم، نباید هر ساعت و در هر شرایطی خود را وزن کرد.

چرا باید از اندازه‌گیری روزانه وزن بدن خودداری کنیم؟

دلایل مختلفی برای این که چرا نباید هر روز خود را وزن کنیم بیان شده است اما همه این دلایل، کم‌و‌بیش، به مسائل روحی و انگیزشی افراد ارتباط دارد.

بیایید این مسئله را با ذکر یک مثال بررسی کنیم. فرض کنید شما برای کاهش وزن خود به یک متخصص تغذیه مراجعه کرده‌اید و او به شما پیشنهاد داده است تا در طی 4 ماه 12 کیلو از وزن خود را کم کنید. خوب همانطور که مشخص است متوسط کاهش وزن ماهانه شما در این رژیم 3 کیلو است؛ یعنی قرار است به طور متوسط، ماهانه 3 کیلوگرم از وزن شما کاسته شود. حتی می‌توانید این میزان را به عدد 30 هم تقسیم کنید و نتیجه بگیرید که به طور متوسط روزانه 100 گرم، کاهش وزن خواهید داشت. اما آیا در عمل هم چنین است؟

نکته مهمی که در رژیم‌های غذایی و برنامه‌های کاهش وزن وجود دارد این است که معمولا کاهش وزن به صورت خطی صورت نمی‌پذیرد. یعنی این طور نیست که ماه اول 3 کیلو، ماه دوم 3 کیلو، ماه سوم 3 کیلو و ماه چهارم هم 3 کیلو از وزن شما کم شود. در بسیاری موارد به طور مثال ماه اول 2 کیلو، ماه دوم 5 کیلو، ماه سوم 3 کیلو و ماه چهارم هم 2 کیلو کاهش وزن خواهید داشت. همین مسئله در مورد هفته‌های هر ماه هم صادق است. یعنی مثلا ممکن است در دو هفته اول رژیم تقریبا کاهش وزنی نداشته باشید اما هفته سوم و چهارم، هر کدام 1 کیلو از وزن شما کم شود.

از این رو اگر شخصی که این رژیم 4 ماهه را شروع کرده است، در روزهای اول مدام روی وزنه برود و توقع داشته باشد روزی 100 گرم از وزنش کم شود، احتمالا بعد از دو هفته و مشاهده کم نشدن وزن خود در این مدت، رژیم را به طور کلی کنار می‌گذارد و ناامید می‌شود.

برای همین بسیاری از مشاوران کاهش وزن، برنامه زمانبندی مشخصی برای وزن کشی ارائه می‌کنند که مطابق با تجربیات آنها و ویژگی‌های رژیم غذایی و حرکتی تجویز شده است.

 

منبع: https://coromarket.ir/why-you-shouldnt-weigh-yourself-every-single-day/

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۷ فروردين ۰۲ ، ۰۱:۰۵
مهسوک

مصرف ویتامین‌ها به عنوان یک سد دفاعی در برابر کرونا باعث توجه بسیاری از پزشکان و متخصصان تغذیه به این بخش شده است. این که چه ویتامین‌هایی در پیشگیری و درمان کرونا موثر هستند موضوعی است که می‌خواهیم در این مقاله به آن بپردازیم. پس چند دقیقه وقت بگذارید و تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

مولتی ویتامین چیست؟

مولتی‌ویتامین از نظر لغتی به معنای چندویتامینه است و بیشتر به مواد دارویی اطلاق می‌شود که دربردارنده چند ویتامین مختلف هستند. ویتامین‌های موجود در مولتی‌ویتامین ممکن است مختلف باشند و گاهی این داروها موادی غیر از ویتامین را هم در خود دارند. مولتی‌ویتامین می‌تواند به صورت قرص، شربت یا آمپول مورد استفاده قرار گیرد. ویتامین‌های A , C، E, k، D , B و برخی از مواد معدنی مانند کلسیم، روی، آهن، منیزیم و کروم از رایج‌ترین محتویات مولتی‌ویتامین‌ها هستند.

با توجه به کم‌خطر بودن مولتی‌ویتامین‌ها، فروش بسیاری از آنها آزاد است و می‌توان بدون نسخه هم آنها را تهیه کرد. اما شدیدا توصیه می‌شود که از مصرف خودسرانه و بدون هماهنگی با پزشک و متخصص تغذیه خودداری شود.

کاربرد ویتامین در مقابله با بیماری کرونا

به موازات دانشمندانی که بر روی اختراع و اکتشاف دارو و واکسن کرونا کار می‌کنند، دانشمندان دیگری هم بر روی افزایش مقاومت بدن در برابر کرونا تحقیق می‌کنند و تلاش می‌کنند کشف کنند که مصرف چه موادی می‌تواند باعث پیشگیری یا درمان کرونا شوند.

یکی از انواع ورودی‌های بدن که توجه زیادی را به خود جلب کرد ویتامین‌ها بودند و بسیاری از پژوهش‌ها به دنبال پاسخ این سوال هستند که آیا مصرف ویتامین تاثیری در عملکرد بدن در مقابل کرونا دارد یا خیر؟

دانشگاه علوم پزشکی تهران با بررسی پژوهش‌های موجود چند توصیه در این زمینه ارائه کرده که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت:

ویتامین C: به نظر می رسد مصرف ویتامین C  برای بیماران شدید و بحرانی مفید باشد ولی در زمان‌هایی که بیماری شدت بالایی ندارد محققین دلیل کافی برای مصرف این ویتامین ارائه نکرده‌اند.

 ویتامین D: تحقیقات متعددی تاثیر ویتامین دی بر روی بازخورد بهتر بدن به کرونا را تایید کرده‌اند و مصرف منطقی این ویتامین توصیه می‌شود.

ویتامین B12: به بیماران مبتلا به کرونا که کم خونی و بیماری های التهابی روده دارند توصیه می‌شود حتما ویتامین B12  را به صورت تزریقی یا خوراکی مصرف کنند.

چطور ویتامین مصرف کنیم؟

حالا که با اهمیت ویتامین در برابر کرونا آشنا شدیم بهتر است به این مسئله هم بپردازیم که چه نوع مصرف ویتامین توصیه می‌شود. در ادامه چند نکته مهم در این زمینه را ارائه می‌کنیم:

  1. اهمیت مصرف طبیعی: اولین نکته این است که بهترین روش مصرف ویتامین‌ها، مصرف طبیعی است. سبزی‌ها و میوه‌های فصل منبع غنی ویتامین هستند و مصرف آنها شدیدا بر مصرف مولتی‌ویتامین‌های دارویی ارجحیت دارد. به عنوان مثال مصرف روزانه یک عدد پرتقال یا دو عدد نارنگی متوسط برای تامین ویتامین C بدن کافی است.
  2. عدم مصرف خودسرانه: گرچه ویتامین‌ها مواد چندان خطرناکی نیستند اما وجود مقدار بالای آنها در بدن هم می‌تواند باعث مسمومیت و بیماری شود. از این رو حتما طبق توصیه‌های متخصصین عمل کنید.
  3. توجه به منابع ارزان پروتئین: جالب است بدانید که گوشت تنها منبع پروتئین نیست و می‌توان با مصرف حبوبات و غلات هم پروتئین بدن را تامین کرد.
  4. مصرف ویتامین همراه غذا: در کنار وعده‌های غذایی از سالاد یا سبزی خوردن استفاده کنید.
  5. مصرف تخم‌مرغ آب‌پز: تخم‌مرغ منبعی مقوی از پروتئین و مواد مغذی است و آب پز کاملا پخته آن بر انواع عسلی و نیمرو اولویت دارد.
  6. توجه به لبنیات: سعی کنید ماست، پنیر و شیر کم‌چرب را در فهرست خوراکی‌های روزانه خود قرار دهید.
  7. منابع ویتامین A: شلغم، انواع کلم و کاهو، کدو حلوایی و هویج سرشار از ویتامین A و ویتامین C هستند.

بحث و نتیجه‌گیری

اگر بخواهیم این مقاله را که به تاثیر مولتی‌ویتامین در مقابله با بیماری کرونا اختصاص یافته بود خلاصه کنیم باید بگوییم که بهترین راه پیشگیری و کسب آمادگی برای مقابله با کرونا، تغذیه سالم و مفید است. استفاده از میوه و سبزیجات تازه و توجه به مصرف کافی لبنیات از جمله راهکارهای ساده‌ای است که میزان ویتامین بدن را در حد مناسبی نگاه می‌دارد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۳ فروردين ۰۲ ، ۰۱:۰۷
مهسوک